Ditt viloansikte?

Satt och läste ett gammalt blogginlägg från en annan blogg rörande företagets verkliga ansikte.

130812_mona_lisa_1024x748

Alla människor har ett viloansiktsuttryck, det ansiktsuttryck som du har när du inte anstränger dig, det ansiktsuttryck som finns där när du inte tror att någon ser eller när du som sagt var inte anstränger dig. Det kan vara ett glatt ansikte, ett ledset ansikte, men det handlar egentligen bara om hur ditt uttryck är och tyvärr kan du inte ändra det, men du kan ju vara medveten och tänka på det i olika tillfällen (och kanske kan man till och med ändra det med träning, vem vet?)

Men hur är det med ditt företags viloansikte? Hur tänker han nu kan man undra? Jo hur ser ditt företag ut när du tror att ingen ser det, ditt viloansiktsuttryck.

Hur kommunicerar man med mail, i telefon, fronten på huset, inredningen internt, klädsel på de anställda etc……… Precis som du blir dömd om någon ser dig när du har ditt viloansiktsuttryck så blir ditt företags viloansikte också bedömt och precis som ditt ansikte bedöms det på externa faktorer. Det sköna är att det är möjligt att ändra just den fasaden. Vissa saker är enkla att ordna, städa upp huset, fixa lite moderna möbler etc….. men det svåra finns också att ta tag i, och det är hur personalen och kollegorna uttrycker sig i skrift och tal, både externt och internt. För man ska komma ihåg att så man uttrycker sig internt brukar faktiskt lysa igenom externt. Mycket av detta handlar om kultur och oavsett hur mycket man säger att kulturen i ett företag byggs nerifrån, så är det faktiskt som så att kulturen startas från toppen, men om den blir bra sprids den genom hela organisationen, men samtidigt ska man tänka på att om ledningen inte har en tydlig målsättning på kulturen i företaget så innebär det att någon annan kommer bygga kulturen och kulturen i företaget är det aboslut viktigaste av allt.

 

 

Detta inlägg publicerades i entreprenörskap, ledarskap och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s