Agmal

Tänkte jag skulle ta tillfället i akt att lägga ut en text som Lena, en av skaparna till Agmal har skrivit. Vi bad henne beskriva Agmals mål och syfte med 100 ord, så här vackert och känslosamt blev det.

Untitled

”Fattigdom slår hårdast mot kvinnor och barn. Världen måste bekämpa fattigdomen genom att stärka kvinnorna ekonomiskt. Det är nödvändigt för ett rättvist och fredligare samhälle.

Vi startade vårt företag ”agmal”, african girl makes a living, för att möjliggöra för kvinnor i fattiga länder att bli ekonomiskt självständiga.

Agmal handlar inte om välgörenhet eller bistånd. Hos agmal blir kvinnorna starkare både ekonomiskt och mentalt. Kvinnor blir starka genom att tjäna egna pengar och får självkänsla genom att själva kunna vara ansvariga för sina och sina barns liv. Arbetar man för agmal behöver man inte låna några pengar eller skaffa någon utrustning. Endast en synål behövs.”

Vi letar efter volontärer som kan hjälpa oss och stödja oss i vårt fortsatta arbete med att hjälpa ännu fler kvinnor att få en bättre tillvaro. Är det intressant kontakta mig eller gå in på www.agmal.se och kontakta oss via sidan.

Detta inlägg publicerades i Välgörenhet och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s