Är gräset grönare på andra sidan?

Jag har nu varit på min nya arbetsplats i snart 2 veckor och har redan flera gånger fått frågan från gamla kollegor om gräset är grönare på andra sidan?

grset-grnare_112980580Jag har skrivit om just detta förrut och hade då en del tankar och funderingar. Då jag gillar att utvärdera saker och ting, låt oss då utvärdera påståendet utifrån min senaste tid:

1. Nej gräset är inte grönare på andra sidan2. Gräset har en annan grön kulör på andra sidan

Låt mig få utveckla det hela. Det är ingen hemlighet att jag inte gick från någonting utan jag gick faktiskt till någonting, en ny utmaning, något som jag har letar efter i snart ett år. Jag ser det som en investering för mig själv, där jag investerar min tid och får tillbaka kunskap och erfarenhet samtidigt som det öppnar upp nya möjligheter för mig.
Men är det då grönare? Nej och skälet är ganska enkelt, alla företag har sina problem, eller jag föredrar att kalla det utmaningar. Alla utmaningarna är olika på olika företag och tar sin grund redan i affärsplanen och uppdraget styrelsen har gett. I nästa steg är det detta som skapar utmaningen och i sin tur gör att man faktiskt inte kan säga att något är bättre än det andra. Självklart under förutsättning att man trivs rent socialt. På det sociala kan det däremot vara att om man byter arbete kan det bli ett grönare gräs, dock vill jag hävda att med tesen att alla människor i botten är goda, så är även en icke socialt fungerande arbetsplats i mångt och mycket en ledarfråga och ett resultat av att man inte har identifierat utmaningen eller att man helt enkelt har prioriterat ner den (vanligare än man kan tro på många arbetsplatser, har dock inte själv uplevt det där jag har varit).

Nog om detta nu, dags att snart gå och lägga mig, för imorgon blir det en heldag i Malmö och jag behöver lite sömn också 🙂

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s