Nummerupplysningen.se

Idag fick Borgmans Antikviteter ett brev från Nummerupplysningen.se
kuvertI kuvertet låg detta brev, snart ska jag förklara varför jag skriver om det…….

informationenNu till det hela som gör detta till rena rama bluffen…….

Först presenterar företaget sig som om de ansvarar för telefonkatalogen redan på kuvertet och att de nu har valt att endast registrera det på internet. När jag sen öppnar kuvertet ser det ut som om jag ska fylla i resten för att sen få uppdaterad information hos nummerupplysningen, vilket självklart är viktigt för att få kunder att hitta till en…… MEN och det är ett stort MEN…. detta är inte nummerupplysningen utan ett bolag som heter nummerupplysningen.se och är registrerat i Tallinn i Estland enligt deras hemsida.

På deras hemsida finns hela företagsregistret på bolagsverket vilket inte ens är ett uppdaterat sådant eftersom vårt nya bolag sen november, E-detalj AB inte finns med. Hela erbjudandet från deras sida handlar om att du genom att fylla i blanketten får uppdaterad information samt ett antal sökord som kopplas till ditt företag.

Nu till det finstilta:

finstiltvillkorLite synpunkter på det finstilta:

1. Avtalet gäller i 24 månader och förlängs sen med 12 månader2. Informationen som du fyller i på blanketten kommer inte synas på hemsidan utan ger dig bara ett lösenord som gör att du själv kan fylla i informationen
3. Faktureringsavgift tillkommer men summan anges inte
4. En rättstvist där beslutar nummerupplysningen.se själva om den ska avgöras i Stockholm eller Tallinn, det är inte avgjort i avtalet från början vilket gör att du har mycket svårt att väcka talan mot dem.
5. Deras friskrivningsklausuler gör att de kan sluta leverera om någon av följande inträffar: Uteblivna leveranser från underleverantörer/samarbetspartners, fördyrande omständigheter, intresseorganisationers påverkan/avtal. Förrutom dessa är det de vanliga Force Majeur paragraferna, men sist har de dessutom lagt in: samt därmed jämförbara händelser.
6. Priset för tjänsten är 5895,- exkl moms.

Sammanfattningsvis kan man då säga: Om man skriver under blanketten och skickar in den får man en räkning på 5895,- och ett lösenord till deras sida där man själv kan fylla i information (information som de medvetet har valt att inte importera från bolagsverket då den i många fall finns där). Till råga på allt garanterar de sen inte ens att sidan fungerar då det räcker att det kostar dem 1,- extra så kan de stänga ner enligt sina villkor.

Observera att jag inte gör någon bedömning här om det är ett seriöst erbjudande eller inte, utan har endast analyserat deras sätt att marknadsföra sig och hur deras avtalsvillkor ser ut, var och en kan göra sin egen analys av det, men jag kan lätt säga att jag kommer inte ingå ett avtal med dem 🙂

Nu till något roligare, imorgon öppnar Helsingborgs Antik och Samlarmässa med dess sidomässor och gissa om jag ska åka dit 🙂

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s