Helsingborgs Konst och Antikmässa

Idag har jag varit på Helsingborgs Konst och Antikmässa, men egentligen tycker jag det lika mycket påminner om en vanlig samlarmarknad med lite dyrare saker.  entrenI år har de lämnat Idrottens Hus och flyttat in i den nya Arenan. Hörde en intervju imorse där mässgeneralen sa att det var för att där var bättre luft, och det var där utan tvekan. Däremot är det betydligt sämre enligt mig. Det känns som om det har blivit färre utställare och det är mycket trängre i och runt om montrarna vilket gör att det är svårt att komma fram och titta på sakerna samtidigt som man hela tiden stöter i folk.

massaI den stora salen (de riktigt dyra sakerna) som är på bilden här är det inte så farligt förutom när de öppnade däremot i de mindre salarna med de utställare som även är med på samlarmarknader är det för trångt och man har svårt att titta runt. En annan sak som heller inte är bra, är ljuset i lokalen, det är mörkt och nerstämt samtidigt som det känns som om alla handlare saknar ljus för att göra montern rätt.
Nej tyvärr måste jag säga att flytta till den nya hallen är inte ett uppköp utan ett nerköp, ska bli spännande att se vad kommentarerna är på handlarna och utställarna när det är över.

Överlag i år kan man säga att trenderna som syns är att priserna har gått ner en hel del, på de mer vanliga sakerna som Iittala, Rörstrand och Gustavsberg har de gått ner ca 20%. En annan tydlig trend är att Stig Lindberg har minskat i utbud, medans silver och smycken har tagit mycket mycket mer plats, det är nog en 20% av alla montrar som är silver och smycken.

Efter att ha tillbringat några timmar där så lyckades jag i alla fall titta på en hel del lite mer annorlunda eller ovanliga saker, men tyvärr blev det inget som följde med mig hem.

tavla-havDenna tavlan är utan tvekan min absoluta favorit och den är gjord av Ralf Arzt. Den skänker ett lugn och ett djup som jag gillar samtidigt som den är riktigt verklighetstrogen.

snackorEn handlare hade kommit över en snäcksamling med snäckor som var samlade på 1800 talet. Detta var helt klart en av barnens favoriter då de tog 50,- per snäcka

Rosa-Ljung-klockaUnder mina år har jag sålt och kommit över mycket Rosa Ljung från Deco Helsingborg men en klocka har jag aldrig sett innan. Tyvärr tillät inte priset att jag kunde göra någon vinst genom att sälja den vidare, så den fick vara kvar.

pluto leksakerLeksaker var där roligt nog en del av och en hel del Brio i synnerhet. Jag gillade verkligen Pluto som var lite annorlunda, och ville man ha ett klassiskt brio tågset så kunde man få dem för bara 300,- styck. Lastbilen var väldigt charmig men jag hittade inget pris på den.

djurDetta djur låg som en bordsprydnad där de sen hade placerat olika saker på, lite annorlunda konversationssak och jag vet inte om jag hade haft det på en middag, men annorlunda är det utan tvekan

batEn av de riktigt ovanliga sakerna som jag aldrig har sett innan är denna ta isär modell av HMS Queen Mary, i fint skick var den och jag var lite sugen på att köpa den, men jag lät bli.

kista-med-lasOm man skulle köpt något speciellt och värdefullt skulla man kanske också köpt denna kassakista som har ett avancerat lås och är riktigt riktigt snyggt.

Imorgon tänker jag återvända till mässan, men denna gången för att besöka de sidomässor som finns och inte gå på den ”stora” så nu blir det snart att gå och lägga sig.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s