Mystiken runt Rosenthal – Maria Björnbär (Blackberry)

Denna helgen har varit helt fantastiskt, faktiskt den skönaste helgen på länge. Det har inte gjorts så mycket, varit hemma hela helgen och bara småpysslat lite, jag kan inte minnas när jag senast hade en sådan helg.

Idag gjorde vi visserligen en liten utflykt till en loppis där jag köpte med mig en Ulla Winbladh vas, 11 delar ur en Gustavsberg Norrland servis och ett uppläggningsfat från Gefle, bilder på dessa kommer antagligen under veckan.

Förutom det har jag försökt få tydlighet i en massa artiklar som jag har haft liggande men inte vetat vad det är för någon tillverkare på det, så idag tog jag tag i saken och lade ut en massa frågor på olika forum och direkt fick jag bland annat svar på denna äggkoppen.

Äggkoppen kommer från Rosenthal, vad jag dock inte visste var att den ingick i en serie som på svenska heter Maria Björnbär (Blackberry på engelska) men den har också kallats Classic Rose och Classic.

Stämpeln är anpassad för att passa till äggkoppens begränsade storlek, då det i vanliga fall hade varit stämplat med texten Classic, Classic Rose eller Maria. Det verkar som om denna dekor fortfarande tillverkas eller precis har upphört.

Tänkte jag skulle göra lite research om Rosenthal så kanske kommer det mer info om det i veckan, för nu ska jag snart gå och lägga mig, så jag orkar med flyget till Stockholm imorgon för att träffa en kund 🙂

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s