Planera mindre

Nu kommer här några rader som säkert kommer ge någon hicka och egentligen mig också 🙂

Läser just nu en bok som heter ”The click moment” av Frans Johansson och den handlar egentligen om att hur du som individ faktiskt inte kan styra över dina framgångar eller motgångar, om ett projekt blir fiasko eller succe men om du gör rätt val kan du förändra pendeln och öka dina möjlighet att få succe med dina projekt.

28722_20120810_223006_Short_Quotes_about_life-05_largeEn sak som är tydlig i boken är att stora planer faktiskt sällan leder till det resultatet man planerar för, och jag måste faktiskt hålla med om det. De flesta resultat jag har planerat för har sällan slagit in, däremot har det blivit andra och det beroende på att saker utanför min kontroll har inträffat och jag har varit väldigt snabb på att anpassa mig till dem och inte försökt motverka dem.

Det finns en intressant liknelse i boken om just Ishotellet som inte var en plan från början utan det började med isskulpturer, och sen en isgrotta och sen någon som ville sova över och sen ett hotell, allt styrt av besökare och vad de ville. Hade det blivit samma resultat om man från början satt sig ner och planerat ett ishotell eller hade man fastnat i marknadsplaner, strategier, upphandlingar etc etc…. jag tror den risken är ganska stor.

En sak som däremot enligt boken faktiskt förbättrar dina möjligheter att lyckas, är att prova nya saker om och om igen, våga misslyckas och dessutom ha roligt på vägen. I stället för att göra en stor satsning och gå all in visar statistiken att du har mycket större möjlighet till framgång genom att göra många små satsningar där varje satsning inte driver dig i botten om den misslyckas utan istället kan en av dessa många bli succe.

Det finns mycket i boken som kanske är lite för mycket generaliseringar men å andra sidan får den faktiskt dig att tänka efter och om du har en entreprenöriell läggning så får du många aha insikter av den

Detta inlägg publicerades i entreprenörskap, Personlig utveckling och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s