Prioriteringar igen……

Skriver mycket om prioriteringar och anledningen är att jag är övertygad, om det finns en enskild sak som kan få många personer att må bättre så är det prioriteringar. Genom att jobba med sina prioriteringar och dessutom kommunicera dem får man roligare i vardagen och når högre resultat.

Idag har jag har haft 2 medarbetarsamtal samt ett coachande möte och mycket av dem alla har handlat om just prioriteringar. Något som är intressant när man tittar på prioriteringar är att titta på hur många av prioriterade actions man har som är mot kund och hur många som är interna, men också tittat på hur man prioriterar i frågan ”nice to have, need to have”.

20140602-224626.jpg
Sam Walton, klassisk affärsman tycker jag uttrycker det på ett helt fantastiskt sätt, och ska man då omsätta detta i prioriteringar så säkerställ att i alla fall minst hälften av dina prioriteringar är sådant som ger direkt kundnytta och den andra hälften leder till nöjda medarbetare och ökad lönsamhet då båda dessa leder till indirekt hög kundnöjdhet. Tänk att svårare än så är det inte i teorin, men i praktiken blir det mycket svårare för det handlar om att likaväl som du ska prioritera rätt så måste du även våga säga nej, och det kan vara väldigt svårt, då det kanske måste vara en chef som du måste säga nej till. Men om det inte finns förståelse för en prioritering där kunden alltid hamnar i första rummet så har ni som företag antingen en monopolsituation eller problem i verksamheten….. För kom ihåg det finns alltid ett annat företag som väljer att prioritera kunden först.

Nu dags för sängen, många intressanta möten imorgon, bland annat kundmöten men också intressanta interna möten. God Natt

Detta inlägg publicerades i entreprenörskap, ledarskap, Personlig utveckling och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s