Sökmotoroptimering

SEO eller sökmotoroptimering är intressant då det går ut på att få Google att visa din sida så högt upp som möjligt på deras resultatlista och målet är för alla som jobbar med SEO att komma på 1a sidan på ett visst sökresultat.

googleDet intressanta med detta är just kampen. Google kämpar hela tiden med att få sin sökmotor att simulera en mänsklig hjärna och på det optimala viset få fram just resultatet på det som du söker efter. Vad de som jobbar med SEO kämpar är att få Google att tolka din hemsida som att den har svaret på det som man frågar efter och i många lägen måste man då för att SEO anpassa sidan prioritera bort det lättlästa och det snyggt presentabla för Google ser ju inte design och i synnerhet kan det heller inte tolka det svenska språket lika bra som det tolkar det engelska. Detta ger som resultat att för att en hemsida ska vara optimerad måste nyckelord upprepas flera gånger i texter och inte ersättas med den, det, han eller hon, då google inte tolkar grammatik så bra som människan gör.

Måste säga att SEO är väldigt intressant och man lär sig nytt om det hela dagarna, samtidigt som jag inte kan låta bli att undra vad alla dessa ”svindyra” SEO företag egentligen tillför för de pengar som de tar betalt (observera det finns även seriösa företag inom SEO, så jag vill inte dra alla över en kam)

Detta inlägg publicerades i Teknik och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s