Stora Björn (Ramél) från Sea

Idag har det varit arbete hela dagen, både med Borgmans Antikt, E-detalj och IXX. 3 timmar har gått åt till att bygga en presentation jag ska köra för några kunder på tisdag, känns riktigt bra och det känns som jag fick ihop en bra storytelling runt den, men det återstår att se.

Jag har också fotograferat och katalogiserat lite nya saker till antikfirman. En av de saker som jag ramlade över förra helgen var dessa glas

IMG_7373 ramel2Glasen är stora ölglas och kommer från Sea Glasbruk. Modellen har det roliga namnet Stora Björn och det finns även lilla Björn som är snapsglas. Det som gör namnet lite roligt är att formgivaren till dem heter Björn Ramél. Glasen är designade på 70 talet och Björn bör då ha varit i 30-40 års åldern. Jag hittar inte så mycket text om Björn, men det verkar som om han fortfarande är vid god vigör och lever i det småländska glasriket. Björn är träskulptör i grunden och har bland annat studerat på konstfack, slöjdföreningens skola, statens hantverksinstitur och Pedagogiska institutet. Han har även varit Gesäll och mästare på Carl Malmstens verkstadsskolor och arbetat för Sea Glasbruk. Är där någon som vet mer om hans verk och skapelser får ni gärna kontakta mig.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Stora Björn (Ramél) från Sea

  1. Viveka söderdahl skriver:

    Vad kostar dessa glas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s