Jobba hemifråndagen

Idag har det varit den internationella Jobba Hemifrån dagen som instiftades av Microsoft förra året (tror jag att det var) så tanken är att man idag skulle jobba hemma, och det gick ju bra fram till halv 10 då mitt bredband började hacka ordentligt och sen fortsatte det så hela dagen.

Fick dock massor gjort idag, visst en stor del av dagen satt jag och skrev på ett avtal och då behövde jag inte heller ha någon internet. Många är oroliga när man låter personalen jobba hemifrån att de inte kommer kunna fokusera och göra ett ordentligt jobb, jag anser tvärtemot dem att om man vill få något gjort finns det inget bättre ställe att jobba från än hemifrån. Anledningen är ganska enkel…. på de flesta arbetsplatser jobbar men i öppna landskap och öppna landskap är fantastiska om man ska skapa en teamanda, hjälpa varandra och utbyta ideer. De är dock en ren katastrof när man ska göra lite mer tråkiga men nödvändiga arbetsuppgifter då de innehåller då många saker runt omkring en som kan ta uppmärksamheten ifrån dig, så i de lägen rekommenderar jag alltid att man sätter sig hemma istället för på ett kontor för då får man mer gjort. Dock har jag insett att man när man jobbar hemma, har problem med att ta pauser utan man jobbar verkligen i ett hela tiden och slänger i sig lite mat runt lunchen och det är ju inte riktigt bra.

Har varit på många intressanta trendföreläsningar senaste tiden och en av de mest intressanta måste vara Stefan Hyttfors och hans trendspaningar. Själv gillar jag lyssna på just trendspaningar, visst de är ju ganska extrema, utmanande och provocerande men det är också en inspiration som föder många ideer. Just på föreläsningen med Stefan löste jag ett problem och fick 2 nya ideer så det var givande.

Screen Shot 2013-02-06 at 10.33.21 PM

Har hittat ungefär samma föreläsning på Youtube med honom så om någon vill se den finns den på http://www.youtube.com/watch?v=x0dWv94f0E0, den är 47 minuter lång.

Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon blir det flyget till Stockholm för ett mötesrace hela dagen, ska också börja läsa på en ny bok på flyget, då jag har glömt min andra bok i Kristianstad. Boken det blir nu är One Click, en historia om Amazon.com ska bli intressant och se vad man kan lära sig.

Godnatt!

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s