Vad gömmer sig i ett köksbord?

Idag har jag varit en runda i Malmö, lite snöigt att köra ner men höll man sig till de mindre vägarna så tog det inte mer än 10 minuter längre tid än vanligt och det var tack vare kaos på E22 an.

Efter Malmö blev det en runda till Auktionsverket i Helsingborg för att hämta vårt nya ”gamla” köksbord som vi ropade in för 600,- i helgen.

DSC00115

När min fru sen kom hem så öppnade hon lådan i bordet och hittade bland annat det som ligger på bordet på bilden. Där låg en ”dagbok” eller en kalender samt 3 st Kontraböcker. Är lite osäker på vad det är för något, har aldrig hört talas om en Kontrabok innan och när jag googlar på det så får jag 2 svar, där den ena säger att det är för att bokföra sin skulder när man är och handlar och att den ska hållas av köparen. Den andra säger att där redovisas löner för drängar och liknande, i så fall redovisas även lön i form av råvaror som typ mjöl och sådant för det är sådant som står i dem. Är där månne någon där ute som vet mer om hur Kontrabok användes och kan dela med sig det?

Imorgon blir det att köra till Jönköping i snön och ha 4 anställningsintervjuer. Ska bli riktigt spännande och se om där finns några bra kandidater….

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s