Second hand flyttar in i finrummet

Erikshjälpen är en organisation som har många second hand affärer och sysslar mycket med välgörenhet och samlar in pengar.

I år har de instiftat ett pris som heter Årets Second Hand profil som i år har tilldelats Clara Lidström. För en del av er är Clara känd för att hon har varit sommarpratare eller för att hon driver bloggen Underbaraclaras.com. Hon har också gett ut en några böcker och det är just för hur hon i böckerna och i bloggen framställer 2nd hand prylar som gör att hon har vunnit priset.

Motiveringen till det nyinstiftade priset är Hon har på sitt underbara sätt lyft fram secondhand in i finrummen, in i de stora magasinen, in i radion och till TV-soffan. Genom sitt engagemang för en hållbar livsstil och en genuin fingertoppskänsla inspirerar hon tusentals människor att uppskatta värdet av saker som får en chans att älskas än gång till. Hennes rättvisepatos, finurlighet och entreprenörsdriv är egenskaper i sann Erik Nilsson-anda varför det sammantaget är en sann glädje för Erikshjälpen Second Hand Butiker att få tilldela henne denna utmärkelse.

Varför skriver jag om just detta, jo för att jag tycker det är dags att just begagnade saker börjar ta plats i inredningen på ett annat vis och att just genom att använda begagnade saker kan man få en historia in i sitt hem, men också just den delen att man inte använder något som någon annan förhoppningsvis har använt och känt mycket glädje av och då är det väll kul att någon annan också får glädje av det. Detta är också en tanke att ha när man ska göra av med någon, man behöver inte alltid slänga, prova med att sälja det, eller varför inte skänka bort det till bland annat Erikshjälpen…… och det är en miljövänlig åtgärd dessutom.

Nu måste jag fortsätta packa, för imorgon kommer vi vara borta hela dagen och tidigt på söndag morgon (läs natt) åker vi iväg på semester.

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s