Att göra skillnad med drömmar

Satt och funderade på om jag skulle skriva om hur fel det kan gå med regler och i synnerhet inom företagande, men så slog det mig att det finns något viktigare att skriva om.

I onsdags när jag var på Close nätverksträff var det fokus på Star for Life och det arbete de gör i Afrika, där var där en sak som stod ut mer än något annat och det var……. DRÖMMAR.

Screen Shot 2014-10-10 at 09.23.16

Hur kan drömmar vara så viktiga? Innan ni läser vidare så vill jag att ni med öppet sinne lyssnar på denna video (inte sen i onsdags dock) och glöm inte titta på den samtidigt som ni lyssnar. http://www.youtube.com/watch?v=9x7WeJx83Qs

Drömmar, jo hur kan de vara så viktiga? En historia som verkligen berörde i onsdags var när de berättade om hur Aids kan vara ett så stort problem i Afrika? De frågade en person om varför har de sex utan skydd, vet ni inte om att ni kan få Aids och dö? Svaret är lika enkelt som det är sorgligt…… ”Vad gör det om vi dör, vi har ändå ingen framtid!”

Detta är det som gör drömmar så viktigt och det arbete som väldigt många hjälp till självhjälp organisationer gör, såsom Agmal, Hand in Hand, Star for Life, mfl till mycket viktigare än bistånd och andra kortsiktiga lösningar (som också behövs) och deras arbete så enormt enormt enormt viktigt. Det de gör är inte att de löser ett faktiskt problem, de hjälper till att skapa drömmar och få människor att tro på sig själv och att man kan åstadkomma något.

Star for Lifes arbete visar ungdomar att det finns en väg framåt om de anstränger sig. Barn har drömmar, men dessa drömmar bygger på vad de kan se och uppleva själv. Det är väldigt viktigt att påvisa för barn och ungdomar att det finns en väg att omvandla en dröm till ett mål.

Det är som de sjunger i låten ovan…. I am the worlds greatest. Kan man få varje barn och ungdom att ha en dröm som omvandlas till ett mål och ge dem förutsättningar att realisera sina drömmar kommer världen att bli mycket bättre.

Detta inlägg publicerades i Välgörenhet och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s