Skapa underverk…

Det finns ett ämne som berör mig mer än något annat och som jag ofta skriver om och det är ledarskap och utveckla människor.

Screen Shot 2014-09-03 at 22.37.23

Detta är en bild som jag älskar att återkomma till för den är så talande och dessutom om man har frågan framför sig om hur ett företag ska lyckas så är faktiskt den magiska nyckeln i ovan.

Lätt på papperet svårt i verkligheten, för inte nog med att man ska ha kunskapen om att agera som ledare och ha tålamodet att bita ihop och inte övergå till chefsdelen när något inte går som man vill eller inte görs på optimalt vis utan man måste också våga analysera sig själv och inse vilken av ens egenskaper som är på vilken del.

För det är som så att ingen människa är 100% ledare eller 100% chef, man är alltid på en resa däremellan. Själv är jag inte speciellt bra på att släppa just den delen att faktiskt ”veta hur man ska göra något” och är alldeles för bra eller snarare för dålig i att förmedla det. Men å andra sidan jag vet om det och jag jobbar på det. Och det är en av de största problemen med att vara ledare istället för att vara chef. För att kunna göra den resan början den alltid med att man måste känna sig själv, känna hur man reagerar på olika situationer och känna sina styrkor och svagheter. Gör man det kan man börja lita på folk och litar man på folk vågar man delegera ansvar och befogenheter och då har man kommit långt.

Nej nu är kl 00.00 (nästan) och jag ska upp om 5 timmar för att komma med mitt flyg till sth, så dags att sova.

Detta inlägg publicerades i ledarskap, Personlig utveckling och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s