Ledare och entreprenör

Ikväll har jag varit på en nätverksträff arrangerad av Transfer Syd. Transfer är en ideel organisation som arrangerar föreläsningar för skolklasser och alla som föreläser gör det helt ideelt.

Träffade många intressanta människor och vi hade många intressanta diskussioner

20140825-231659-83819519.jpg
Då där var många lärare och skolpersoner på plats blev det många diskussioner runt utbildningar och skolan. Bland annat pratade vi en hel del om de entreprenörsutbildningar som finns och vilka styrkor och svagheter de har. En av styrkorna vi enades om var just ekonomi och juridik men vi var också rörande eniga om att det som verkligen saknas och som många företag behöver är entreprenörer som har lärt sig om ledarskap och coaching. Varför är då det så viktigt? Jo många entreprenörer startar en egen verksamhet och kör den tillsammans med 2-3 andra i början. Men om företaget börjar växa mer än så brukar många entreprenörer hamna i ett problem där de ska ta på sig en ledar eller chefsroll och saknar de då kunskap om just ledarskap leder det ofta till ett företag som detaljstyrs av entreprenören vilket gör att entreprenören inte hinner med det som hen borde göra och det hindrar företagets tillväxt.

20140825-233234-84754495.jpgFörutom intressanta diskussioner var där också Christina Åkerberg som körde sin föreläsning om relationsutveckling. Det handlade om hur vi idag lägger alldeles för lite tid på relationer både privat och på arbetet vilket kostar oss både hälsa och livskvalitet. Måste säga att hon hade många tänkbara saker hon sa, men jag kan inte hålla med om allt, bland annat hur modern teknik skapar problemet. Personligen anser jag inte att modern teknik skapar ett relationsutvecklingsproblem, utan det är människor som gör det och om man hanterar det rätt kan det till och med underlätta och skapa kvalitet men jag tror också att vi måste hitta nya sätt att hantera relationer som är anpassade till den nya tekniken och inte applicera de gamla relationsteknikerna på den nya tekniken. Hur sådana relationsteknikerna ska se ut har jag däremot inte en aning om, men som sagt var, historien har visat massor med gånger att det inte är lyckosamt att använda gamla lösningar på nya problem, i alla fall inte om man vill hitta långsiktiga lösningar och kvalitet.

Tyvärr fortsätter min förkylning så nu ska jag försöka få några timmars sömn innan en morgondag som innehåller galet mycket….

Detta inlägg publicerades i entreprenörskap, föreläsning, ledarskap, Personlig utveckling och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s