Varför träning?

Tandläkaren gick hyfsat bra idag, tyvärr kan de inte reparera min trasiga tand utan den ska dras ut och sen någon månad efter ska den ersättas med en konstgjord, fantastiskt roligt (ironi) och i synnerhet lite läskigt att gå någon månad med en glugg i munnen.

Annars har dagen varit bra, haft flera riktigt bra möten och dessutom hunnit med att träna ikväll.

Foto-2014-08-19-19-23-33Får ganska ofta frågan med målet med min träning är, och varje gång blir den som frågar mig lika förvånad när mitt svar kommer, för mitt svar är riktigt enkelt. Målet med träningen är att bli trött, lika enkelt som svårt.

För sanningen är att jag tränar självklart för att ha en bra grundkondition och styrka, men det handlar primärt om att jag tränar för att psyket och hjärnan behöver det. När jag tränar om det är styrketräning eller mountainbike så fokuserar jag all tankekraft på det och inte något annat vilket gör att jag blir riktigt avslappnad i huvudet och får mycket psykisk energi. Detta är också skälet till varför det inte funkar bra för mig att träna normal löpning eller ens cykling på asfalt med racern för på dessa träningsformer behöver jag inte fokusera utan det är bara att mala på, utan jag behöver de explosiva träningsformerna eller sådana som gör att om jag inte fokuserar 100% går det riktigt dåligt, ex ramlar av mountainbiken.

För mig finns det inget skönare efter en riktigt stressig dag att ta mountainbiken eller en runda på gymmet, för när jag kommer hem är jag helt avslappnad i huvudet.

Nu är det dags att gå och lägga mig och slappna av huvudet och kroppen, dvs sova en god natts sömn 🙂

Detta inlägg publicerades i Personlig utveckling, Träning och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s