Misslyckas eller lära?

Fick ikväll ett samtal från en god vän som både gladde mig, samtidigt som det är lite sorgligt.

Min gode vän berättade att han idag har satt ett av sina bolag i konkurs beroende på olika omständigheter. Han var nedstämde samtidigt som han var lättad då han den senaste tiden varit mycket tyngd av problemen runt sitt bolag. Det som är glädjande att han redan har en plan för sig själv framöver vilket glädjer mig jättemycket då han hade mer energi än på länge.

courage-is-the-discovery-that-you-may-not-win-and-trying-when-you-know-you-can-lose-tom-krause

Det är alltid tråkigt när målen inte nås som man har satt upp, samtidigt är det viktigt att inte slåss mot väderkvarnar och försöka vinna strider som faktiskt inte leder till att man vinner kriget utan ofta att man utarmar sina arméer. Armén kan ha olika funktioner, men ofta är det enskilda individer och oftast är det generalen som kämpar lite för länge för slaget istället för att retirera, omgruppera och fortsätta kriget. Samtidigt är det också viktigt att bestämma sig för om man ens vill deltaga i kriget, för om bara en part kommer till slagfältet sker ju faktiskt inget krig 🙂

Det som är det absolut viktigaste är att man inte slutar kämpa, göra nya innovationer och prova nya saker för varje gång det inte går som man vill så lär man sig något nytt som man har nytta av i sin framtida utveckling som människa.

Detta inlägg publicerades i entreprenörskap och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s