Världen för säljare förändras

Det hände mycket i världen just nu när det kommer till hur sälj och människor fungerar.

Screen Shot 2014-07-02 at 17.06.09Visst fungerar den gamla modellen fortfarande med att man ringer kalla samtal, gör demonstrationer, kvalificerar leads osv… alltihop är tecken på en ren pushförsäljning. Men det finns också en ny modell som är lite annorlunda och tar lite mer grund i en Pull metodik och det är att skapa en närvaro genom sociala medier, engagera kunder och dessutom utbilda dem, och på det viset göra affärer istället.

Inom ex outsourcing är det väldigt många framgångsrika säljare som har använt just utbildningsmodellen länge och väldigt framgångsrikt. Utmaningen är att i de flesta företagsledningar är det viktigt att göra samma sak som man alltid har gjort när det kommer till sälj, det finns nästan ett facit på hur det ska gå till och det är intressant när man inser att det faktiskt har kunnat bli en sanning av det och man vill inte ens titta utanför den boxen.

En klok person skulle lätt säga att människor agerar likadant nu som de alltid har gjort och således fungerar alla gamla modeller för försäljning lika bra nu som i framtiden.

 

Detta inlägg publicerades i entreprenörskap och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s