Rätt att misslyckas

20140630-222327.jpg
Såg på Facebook att Johan Stael Von Holstein var med på Nyhetsmorgon på TV4 och pratade om entreprenörsskap och hur det är att misslyckas som entreprenör. Han sa många kloka ord som jag själv har fått höra många gånger, i synnerhet frasen ”varför ska du göra det, det kommer ju inte gå……” Vet inte hur många gånger jag har fått höra det och det intressantaste är att jag varje gång får höra det blir mer och mer sugen att bevisa för den andre att visst går det. Nackdelen är att det kan till och med få mig att hoppa på saker som faktiskt inte är bra så det gäller också att se upp och inte låta sig ”provoceras” för mycket utan bara lagom 😉

En annan sak som Johan pratade om var just misslyckandet och hur till och med den svenska lagstiftningen runt näringsförbud gör att det är svårt att vara entreprenör och chansa i sverige. Vet faktiskt inte riktigt om jag håller med honom i den frågan då det faktiskt i många lägen är befogat att ge en person näringsförbud, visst lagstiftning kan nog bli bättre men den har faktiskt ett gott syfta att skydda både kunder, anställda och leverantörer.

Imorgon blir det att dra till Stockholm för 3 dagars med möten, mer kommer runt det, hoppas bara att vädret blir bättre hörde att det är skitväder i Stockholm.

Detta inlägg publicerades i entreprenörskap och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s