Vad är anledningen till?

Just nu är jag riktigt slitigt, trots att jag fick hela eftermiddagens och kvällens möten avbokade så valde jag att inte slappa utan istället sticka till gymmet och träna, något som gav mycket energi, men efter att konstant haft för lite sömn de senaste dagarna är ju nu riktigt trött…. Och jag som ska upp kl 06.00 imorgon.

En sak som jag ofta funderar på när jag träffar personer eller företag som har satt upp mål är, varför eller finare formulerat, vad är anledningen till att du/ni har satt upp det målet, visionen osv.

20140611-231631-83791119.jpg
I de flesta fall får man ganska bra och krispiga skäl och desto mer engagerad personen är desto mer brinner man för målet och desto större är sannolikheten att de kommer i mål, man kan faktiskt redan efter ha träffat personen 2 gånger ganska mycket känna på sig om personen kommer nå målet eller inte.

Det största skälet till att man kan känna det, är inte om de talar passionerat eller inte om målet utan det är när man ställer frågan ”vad är anledningen till att du/ni vill nå målet?” När svaret är svajigt eller fullt av floskler är det oftast ett tecken på att målet är satt för att man måste ha ett mål eller för att någon med mer erfarenhet har sagt att man måste sätta ett mål för att bli framgångsrik.

Det jobbiga med mål och i synnerhet större mål är att de oftast, nästan alltid kräver förändringar och det jag ser många gånger i dialoger är att när personen Inte har ett krispigt svar på anledningen till målet har de också mycket svårare att genomföra de förändringar som är nödvändiga för att nå målet, vilket inte är så konstigt för om du inte kan svara på anledningen till att du sätter ett mål är det också väldigt svårt att motivera sig till att förändras för det var ju egentligen inte dåligt som det var, så varför egentligen förändra?

Detta inlägg publicerades i entreprenörskap, Personlig utveckling och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s