Förändra utan att förändras?

Är det möjligt att förändra utan att förändras?

20140519-231417.jpg
Enligt den kloke mannen Albert Einstein är svaret på den frågan nej, det är inte möjligt.

Flera händelser senaste tiden har fått mig att fundera mycket på den frågan. Det är inte omöjligt att man sätter mål, på sig själv, i företag osv och sen blir man besviken på att målen inte nås, jag har ju gjort så gott jag har kunnat, eller vi har ju gjort så mycket som vi klarar av är 2 kommentarer som man ofta hör när man diskuterar förändringsarbete på alla nivåer.

Den frågan man måste ställa sig då är om målet i sig var realistiskt i förhållande till den insatsen man var beredd att göra eller till det som var möjligt att åstadkomma genom att få med sig andra på tåget.

Allt som oftast ställer man sig inte den frågan och man fortsätter kämpa mot målet man satte, blir frustrerad, irriterad och kanske till och med ger upp för man får inte de resultaten man förväntade sig………….. Men tänk nu att man faktiskt ger upp, du ger inte upp för att du inte kan åstadkomma en förändring ej heller ger du upp för att du inte vill förändras, du ger endast upp för att du inte når ditt mål för att du känner att målet är för avlägset eller något annat gör målet orealistiskt, kan vara tidsramen, kan vara en detalj på målet, kan vara oberäknade saker på resan men jag kan lova att varje dag ger man upp resor mot mål för att målen inte klaras av att uppnås och man faktiskt ger upp för man inser det….. Tänk om man istället för att ge upp faktiskt ombearbetar målet med den nya informationen man fått, accepterar att världen, individen eller något annat har förändrats och målet måste justeras? Är det hela världen att erkänna för sig själv att målet är orealistiskt och faktiskt justera det för att få en möjlighet att fira en framgång och sen sätta ett nytt mål?

Jag bara undrar och funderar………

Detta inlägg publicerades i entreprenörskap, Personlig utveckling och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s