Efter en bra mässdag blev det en powernap när jag kom hem för att vi sen skulle ta cykel och cykla ut till bjärhus gårdsbutik för en vinprovning och grillbuffe 🙂
Vinet som provades var Saint Jean du Barroux från södra Frankrike och vår guide genom hela provningen var vingårdens ägare Phillippe Gimel som är en passionerad vinodlare och han kör endast 100% organiskt och ekologiskt vilket han har gjort sen han startade sin vingård 2003.
Det intressanta med Phillippe är att han inte är vinmakare från början utan han är apotekare. Han tror också stenhårt på att när väl druvorna är skördade kan inte vinmakaren gör mycket mer än att förändra druvornas naturliga smak vilket han inte vill göra, vilket också är anledningen till att ha varken använder stålfat eller nya ekfat i produktionen utan har cementtankar för att inget ska påverka druvorna.
Som vanligt var maten helt fantastiskt och jag måste helt klart konstatera att det grillade lammet som jag åt ikväll är utan tvekan ett av de bästa lamm jag ätit, helt enormt kryddat och marinerat samtidigt som det var perfekt rosa och mört så det smälte i munnen, absolut högsta betyg till Bjärhus Gård.
Nu avrundar vi kvällen med en whisky och slutet på Eurovision sång contest.