Ett hjärta som blöder….

Så idag hände det……. Internets största säkerhetsbugg någonsin skulle jag vilja kalla den, kom ut till den stora allmänheten, den som går under det mindre sexiga namnet CVE-2014-0160 eller som i normalt namn Heartbleed. Denna gången precis som många andra kanske du tänker….. det berör inte mig, men just denna gången gör det det om du precis som de flesta använder samma lösenord på flera olika sidor. Anledningen är att alla krypterade sidor som har haft en lösning som heter Open-SSL vilket är antagligen lite mer än hälften av alla de https:// sidor som finns på internet lider av detta och det gör att man har under 2 års tid om man har haft kunskapen och kännedomen om denna bugg kunnat komma åt ditt lösenord och användarnamn från dessa sidor och om du sen använder samma lösenord och användarnamn på andra sidor är det ju ganska enkelt.

Screen Shot 2014-04-09 at 17.17.27Bland annat har Dagens Industri och TV-Nyheterna uppmärksammat detta under dagen, och det är verkligen förståligt.

Annars har det varit en bra dag, haft intressanta möten och dessutom ett riktigt bra möte med Koloriten här på eftermiddagen

koloritenInte varje dag man dessutom får med sig en ask choklad hem 🙂

Nu ska jag sätta mig och förbereda en Powerpointpresentation till på fredag och sen slappa lite tror jag i alla fall……..

Detta inlägg publicerades i Teknik och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s