Sila myggor och svälja elefanter

Ikväll har det varit lugnt, har varit och tränat, och sen spelat några omgångar Uno med min fru som ligger här hemma med magsjuka, den stackaren.

20140206-234139.jpg

Annars har dagen varit intressant, började med att jag kände mig omotiverad imorse, men sen hade jag en säljavstämning men en av mina fantastiska säljare som hade gjort ett fantastiskt bra jobb och jag blev väldigt stolt över honom vilket fick tillbaka en hel del energi.

Annars är det just nu mycket tid som går åt till att hantera utmaningar och problem som uppkommer när man växer och det är faktiskt ungefär samma sak i praktiken i alla projekt och företag som jag jobbar med och just ni känner jag att jag skulle vilja få rätsida på i alla fall några av utmaningarna men vis av erfarenhet så vet jag att det kommer, och förhoppningsvis blir det rätsida på det redan nästa vecka.

Själv måste jag hela tiden kämpa emot de instinkter som jag har att skjuta på de stora utmaningarna eftersom de är jobbigare och tar gärna lite mer tid i anspråk än vad att fixa vardagliga ting gör. Detta är ett beteende som jag har lärt mig ganska bra att klara av att hantera, men jag måste hela tiden ha det Top of mind. Det är också ett beteende som jag stöter på mer eller mindre dagligen, när personer får väldigt mycket att göra eller när personer inte vet hur man ska hantera en uppgift så väljer man att prioritera småsaker, gärna till och med smådetaljer som ger en liten insats och en liten effekt men det är inom individens komfortzon istället för att fokusera på de uppgifter som kräver en större insats men också ger en ännu större effekt,

Man kan nästan jämföra det med att bestiga ett berg, du kan välja att bestiga en liten kulle och det blir ganska lätt och du behöver inte så mycket förberedelse eller enig för att göra det, men belöningen när du kommer upp är också relativt liten, medans om du bestiger ett stort berg krävs det mer planering, men också mer verkställande i form av att du måste ha mycket mer energi samtidigt som du alltid måste tänka på en plan b, för vad händer om???,,,, dock får inte plan b bli viktigare än plan a, eller att du lägger ner projektet för att det faktiskt är omöjligt att planera för alla eventualiteter. Tycker mycket av det sägs i denna bilden.

20140206-235555.jpg

Men nu ska jag sluta fundera så mycket och sova, ligger nämligen i sängen och skriver detta… Godnatt

Detta inlägg publicerades i entreprenörskap, ledarskap, Personlig utveckling och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s