Framtiden….

Nu faller snön ymnigt över skåne och det är bara att inse att 2 dagar med stark vind och snöfall är inte vad Skåne är anpassat för utan det blåser igen på vägarna, blir stökigt att ta sig fram, men samtidigt tycker jag det är rätt mysigt att sitta i en bil och glida fram sakta, varmt och skönt i bilen, något telefonsamtal, bra musik och i lugn och ro, bry sig om sina tankar och funderingar.

Photo-2014-01-29-19-44-18

Annars har idag har varit en riktigt kul dag, längesen jag hade en dag där jag suttit i möte hela dagen, men där alla möten har haft fokus på framtiden och inte att lösa utmaningar i nuet eller hantera historien…. verkligen kul med dessa dagar och man blir så laddad med energi.

Så idag har det producerats affärsplaner, det har planerats aktiviteter och mål är uppsatta, både övergripande och delmål som kan stämmas av för att se om vi är på rätt väg.

Är det något som jag dock har lärt mig med åren, är att det är inget mål i sig att producera planer, ta fram mål och så vidare, om man inte gör dem realistiska och faktiskt verkligen gör en Commit (någon som vet ett bra svenskt ord för det?) till aktiviteterna som man planerat för att nå målen och samtidigt utvärderar att man faktiskt är på rätt väg och att vägen är rätt.

Det är lite som Dalai Lama sägs ha sagt

inspirational-quote-prayer-action-dalai-lamaDet är ok att be, men det är action som gäller, inte bara planera och budgetera utan det är faktiskt det som vi gör idag som skapar framtiden inte det som vi tänker göra imorgon.

Detta inlägg publicerades i entreprenörskap, Personlig utveckling och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s