Hunnit med mycket idag

Efter att ha sovit ut länge idag, blev det en lugn frukost i Kristianstad och sen någon timmes arbetet, beta av mail, buda lite på auktioner och bara komma ikapp med sådant som jag skulle gjort igår.

Sen bar det iväg till Kristianstads stadsmuseum, ett museum som jag aldrig varit på och faktiskt ganska intressant

akelius budkrona edvard-persson hockey pilsnerDet intressanta på museet förrutom en utställning som jag kommer skriva om i veckan var att man kunde följa Kristianstads utveckling, men också en del som hette film i skåne, där de visade hur filmer var inspelade i skåne från 30 talet och framåt, samtidigt som man visade tidstypiska saker från olika årtionde. Jag tyckte speciellt att Akelius boken från 80 talet var lite kul, då han verkar ha stått för all ekonomisk littertur på 80 och 90 talet 🙂

Hockeyspelet är också av modell äldre vilket gör att man kan relatera till hur mycket även ett hockeyspel har utvecklats genom tiderna.

Ölflaskorna kommer från ett av de bryggeri som fanns vid ”Finlandshusens” placering förr i tiden. Om man går en runda längs med Helgå Å i kristianstad kan man med hjälpa av QR koder och sin smartphone lyssna på historien om bryggeriet och även varför det hette Finlands Bryggeriet.

På vägen från museet passade vi på att ta en burgare på O’learys innan vi gick bort till lilla torg där Postkodlotteriet spelade in, kallt och mycket folk, med gratis fika och korv 🙂

postkodlotterietNu ligger jag i soffan, tar det lugnt, tittar på tv och vilar inför morgondagens arbete…….. mycket som jag måste ordna, mest adminarbete, men också en föreläsning i temat ”från tekniker till konsult” vilket ska bli riktigt kul.

Detta inlägg publicerades i fritid och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s