Det är bara tur….

Vet inte hur många gånger jag har fått den kommentaren när jag har lyckats vinna en affär, leverera ett resultat osv…….. Det är en intressant kommentar på flera vis för den lyckas innehålla flera delar. En av de största delarna den innehåller är att det krävs kraft av något utomstående för att lyckas med något, det är inget som du kan göra själv genom hårt arbete och mycket tränande på saker och ting.

Det är också ett uttryck som innehåller avundsjuka och där blir det ganska typiskt för Sverige och svenskarna då det är väldigt sällan du ens åker till Danmark, levererar ett bra resultat där och får tillbaka ”där hade du tur” utan i Danmark säger man att det var riktigt bra arbetat så även där är där en skillnad.

stenmark_430Jag var för något år sedan på en föreläsning av Ingemar Stenmark. Det är inte ofta som han gör föreläsningar men det var inspirerande att höra honom berätta om just motivation, motivation att träna för att bli bäst.

Visst kan det finnas lägen med tur, till exempel när alla dina konkurrenter av något skäl faller bort (tänker på den olympiska skridskoåkaren för några år sedan) och då är det tur. Men i de flesta fall ligger det riktigt hård träning bakom, och det gäller såväl i yrkeslivet som i idrottslivet och i allt annat. Det är inte som så att den säljaren som vinner den stora affären gör det som sin första affär, nej där går ett 10 tal förolorade affärer där han eller hon har lärt sig något av var och en av dem innan denna vunna affären.

Det är nog som Ingemar Stenmark sa för länge sen när han fick en fråga om tur: ”Jag vet ingenting om tur, bara ju mer jag tränar desto mer tur har jag”

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s