Belöning för välgörenhet

Som jag har nämnt tidigare så har jag valt att istället för att köpa julklappar varje år, istället skänka en summa pengar till välgörenhetsorganisationer vilket känns rätt ok att göra.

Photo 2014-01-03 22 06 12Idag fick jag alla dessa kort på posten tillsammans med ett brev som tackade mig. På ett sätt var det roligt att få dem, för man får en viss uppskattning för det man har gjort, däremot å andra sidan kan jag inte låta bli att fundera över vad har ett brev med 2 frimärke kostat att skicka till mig tillsammans med dessa kort och ett tackbrev. Kan det totalt kanske ha kostat 20 kr (2 frimärke är ju i alla fall 12,-).

Jag kan förstå försäljningsdelen i det hela, med att faktiskt i efterhand påminna den som har givit om insatsen och på det viset få dem att återkomma och om det ger det utfallet så är det hur bra som helst.

Själv däremot hade jag gärna velat se en möjlighet att när jag skänkte pengar kunna kryssa i en ruta på webben och aktivt göra ett val att välja bort dessa, och att den kostnaden som dessa kort och utskicket har kan skänkas till samma ändamål som jag skänkte pengarna. Kan hända att jag har missat ett antal parametrar i det hela, men fakta kvarstår, jag kommer bara slänga dessa i pappersåtervinning och fortsätta skänka pengar oavsett om jag har fått dessa eller inte……

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s