2013, året som det hände…..

Då var 2013 slut och man ligger just nu på soffan, som sig bör på nyårsdagen och tar sig tid för komplementation, utvärdering av året som gått och funderar på vad man ska göra med ett helt nytt tomt år.

2013 var året som när det började jag redan hade bestämt att det var året då jag skulle sluta som Sverigechef på Atea Technical Services och ägna mer av min tid till det som jag tycker är absolut roligast, vilket är turn around management och bygga bolag. Egentligen bestämde jag mig redan på hösten 2012 och började redan då planera min exit från Atea, eller egentligen från Atea Technical Services, däremot visade det sig ganska snabbt att det inte fanns några utmaningar öppna för mig på Atea Sverige efter att ha kontrollerat med min nya chef. I årsskiftet 2012/2013 bestämde jag mig verkligen för att lämna hela Atea, efter att ha varit på väg att gå till en konkurrent men backade ur i början på Januari.

Det var också i början av Januari som jag meddelade min egen ledningsgrupp att 2013 skulle bli mitt sista år, och levererade en plan på hur jag såg utvecklingen på marknaden till och med 2016 när det kommer till serviceavtal…………..

Det var också i början av året som vi äntligen fick ordning på E-detalj och faktiskt började få en produkt som kunde visas upp i demosyfte, sen tog det ett antal månader till innan vi faktiskt hade något att sälja, men det var en rolig tid.

I januari var också då som jag började omstrukturera Borgmans Antikt och ha mer fokus på mellanprissegmentet och göra av med de billigaste sakerna, ett arbete som har fortgått under hela året och nu börjar närma sig i alla fall 70% klart.

Och så hände det, i mars månad började jag diskutera och förhandla med IXX IT-Partner om att börja hos dem som Försäljnings och Partnerchef och den siste april var det sen dags att säga upp sig från Atea, var nog ett av de svåraste besluten jag har tagit, men också en av de enklaste besluten då jag inte ångrade mig en minut efter det.

Screen Shot 2013-09-23 at 4.04.03 PMDetta var inledningen på en sommar där jag inte hade speciellt mycket att göra, var mer eller mindre i karantän (trots att jag inte hamnade i den, utan hade bara inga arbetsuppgifter) fram tills dess att jag började på IXX 1 augusti och en ny resa för mig tog början.

Sommaren ägnades mycket åt att få ordning, strukturer och processer runt E-detalj då jag hade ganska mycket tid då, samtidigt som det var ett fantastiskt väder och månaderna bara flög iväg.

Det var också under detta året som mitt intresse för öl verkligen började blomma och jag har varit på många fantastiskt roliga ölprovningar, en av de absolut roligaste måste varit med Beer here på Gastro i Helsingborg

kattölMåste dock tillägga att provningen med To Öl också var fantastisk, mer kunskap och en rolig bryggmästare, men ölen var mer spännande med Beer Here.

Detta förstärkta intresset i öl har också resulterat i att jag under året har besökt flera bryggerier, både i Sverige, Belgien och Danmark, och 2014 kommer jag garanterat besöka några till

bryggeri1

Som sagt var, 1 augusti var det dags att börja på IXX, efter 13 år på Atea var det klart man var lite nervös, inte bara för att det var ett nytt jobb, men också skeptisk till att om den kunskapen och erfarenheten man byggt upp de senaste 20 åren, faktiskt fortfarande håller, och i synnerhet om den håller på ett mindre lokalt företag. Ja om det gör det kommer 2014 få visa, men det känns bra, känner att jag har ett team på IXX som är riktigt taggade och jag är övertygad om vi kommer förändra IT-Världen till det bättre 🙂

På tal om förändra världen… i slutet av 2013 var också då jag fick upp ögonen riktigt ordentligt för välgörenhet och i synnerhet för hjälp till självhjälp. Detta skedde efter att jag hade träffat Lotta som är aktiv och driver Agmal som jag tidigare skrivit om. Det är både intressant men också ganska givande att se ett resultat som faktiskt förändrar världen till det bättre, men inte genom bistånd utan just genom att hjälpa människor hjälpa sig själva.

Vad har då mer 2013 inneburit? Ja bland annat att vår planerade resa till Usa och Hawaii fick skjutas upp tack vare att jag bytte arbete, men det kommer att bli en längre resa under 2014 istället som det ser ut nu. Annars har jag trots det hunnit med att resa en hel del, varit en runda i London, en i Belgien, Legoland i Danmark, Riga och överallt i Sverige känns det som 🙂

DSC00132

Året 2013 är också året då jag av något konstigt skäl har varit mer magsjuk / Matförgiftad än någonsin, räknar det till 5 gånger i år har jag varit magsjuk, det är mer än vad jag har varit de 3 senaste åren tillsammans…. ingen bra trend måste hitta ett sätt att bryta det 🙂

Så nu är det 1 januari 2014 och det återstår någon vecka som faktiskt ska användas till att stänga 2013 i olika bolag och åtaganden samtidigt som 2014 börjar planeras….. vad ska då hända 2014?

Ja jag har ju inte gett några nyårslöften, brukar aldrig göra det… däremot har jag satt upp några mål för mig personligen om hur jag vill utvecklas och vad jag vill åstadkomma både på den privata sidan, hälso och träningssidan som rent karriärsmässigt, men dessa mål behåller jag för mig själv då jag gillar att sätta målen för mig själv och inte för andra personer.

Men om jag däremot ska sia lite i min egen framtid, så kan man säga att de närmaste månaderna kommer att besvara ganska många frågor och en del beslut kommer att tas som kommer få en lång påverkan på mina framtida karriärsmål och vem vet det kan gå åt alla möjliga håll. En annan sak som jag verkligen ska försöka bli ännu bättre på är att försöka hålla kontakten med de vänner och bekanta som jag har skaffat mig de senaste åren runt om i Sverige, har väll inte riktigt varit bra på det sen jag lämnade mitt resande liv vid halvårsskiftet, men det ska bli bättring.

IMG_7886

Och med dessa reflektioner av 2013 och en bild från Nyårsdukningen igår vill jag önska alla ett gott nytt år och hoppas att det blir ett fantastiskt år, för jag känner att 2014 ska bli året då vi alla ska förändra världen tillsammans 🙂

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s