Dags att pusta ut

Idag har det varit riktigt hektiskt från början till slut…. men ack så kul och givande det har varit.

Förmiddagen tillbringades tillsammans med en reklambyrå, riktigt intressant och i synnerhet är jag imponerad hur hjärnorna på en reklambyrå fungerar med tänkande och i synnerhet hur de tänker utanför boxen och kan komma på de mest galna ideerna, kände mig så fylld av energi när jag lämnade efter lunchen.

Eftermiddagen ägnades åt ledningsgruppsmöte och diskussioner runt medarbetarundersökning.

employee_satisfactionDet är intressant det här med medarbetarundersökning. Min första fråga jag brukar ställa mig är, behövs verkligen en medarbetarundersökning, borde inte du som ledare ha koll på vad dina medarbetare tycker och tänker? Jo i de bästa världar är det självklart så, men vi lever inte i de bästa av världar, utan vi lever idag, i Sverige och jobbar med människor.

Eftersom du har ett maktförhållande med dina medarbetare där de ser dig som den som har makten att ge och ta jobb ifrån dem så blir där också ett förhållande till dig när de ska uttrycka sina känslor, vilket gör att det i de flesta fall behövs en medarbetarundersökning där man kan svara anonymt utan att vara rädd för represalier. Det finns dock ett undantag från ovan, och det är i branscher/företag/avdelningar där medarbetarna besitter en sådan kompetens där den blir företagets viktigaste kapital och där det faktiskt blir möjligt för personalen att utvärdera chefen för att bedömma om de vill vara kvar eller inte och vågar göra detta muntligt för att få en egen vinning av det.

Personligen tycker jag att titta på medarbetarundersökningsresultat (långt ord) är enormt intressant, inte för att man får en bild av nuläget utan för att det blir ett diskussionsunderlag med de som har utfört undersökningen och tillsammans kan man hitta förbättringsmöjligheter både för sig själv, men också för medarbetaren, gruppen och företaget.

Så mitt tips till företag som inte gör medarbetarundersökning är att börja göra det och ta gärna extern hjälp av ett företag som är specialister på sådana undersökningar då det är svårt att göra det själv med god kvalitet samt att garantera anonymiteten.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s