Agmal – hjälp till självhjälp

Idag har varit en dag då jag har träffat leverantörer hela dagen och sen suttit i 2 riktigt bra och utvecklande möten på kvällen också, kom inte hem förrän kl 20.30

Tänkte berätta om ett av mina möten som jag var på igår. Jag besökte Lotta på Agmal. Agmal har valt att ha sin E-shop hos E-detalj som jag är delaktig i, och eftersom Agmal är en välgörenhetsorganisation är det något som inte kostar dem något.

Screen Shot 2013-11-21 at 22.25.41Agmal sysslar med hjälp till självhjälp vilket jag tycker är ett fantastiskt koncept. Konceptet hjälp till självhjälp hos Agmal bygger på att hjälpa unga ensamstående mödrar med att ta kontrollen över deras liv. Detta kan ske på olika vis, där olika organisationer jobbar med olika typer av hjälp till självhjälp, men det som är samma i alla koncept är att man jobbar med att ge personer förutsättningar att tjäna sina egna pengar genom eget företagande och på det viset skapa ett liv som inte består av ett beroende till andra personer eller bistånd.

All forskning visar att det är genom att hjälpa människor bygga upp en bättre tillvara som man skapar långsiktig utveckling och driver bort fattigdom, detta är något som gör klassiskt bistånd till svårt att lyckas med, då det sällan kräver en motprestation och skapar lätt ett beroende. Däremot har bistånd också en funktion i synnerhet vid extrema situationer, som t ex i Filippinerna just nu, där det verkligen finns ett behov av bistånd, glöm dock inte att det dör 1 barn var 5e sekund i världen baserat på fattigdom och dess följdeffekter.

Jag skulle vilja be alla att fundera en extra gång innan ni köper den där julklappen till nära och kära som ni inte riktigt vet om de kommer att gilla, men ni msåte ju ge något. Ge istället bort pengar till välgörenhet, gärna hjälp till självhjälp och varför inte Agmal, då får ni dessutom bokmärke att ge bort som ett kvitto på er gåva. Besök www.agmal.se för att skänka pengar eller köpa bokmärke, de behöver allt stöd de kan få.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s