Prioritera mera……

Ja det var ju den stormen det, måste ju erkänna att här hos oss i Klippan var det minsann inte som stormen Gudrun utan mer som en normal liten storm med lite kvistar på marken 🙂

Ikväll har jag förrutom mitt ryggont funderat mycket på hur prioriteringar ska ske, eller snarare på hur de inte ska ske.

quotes-1Det som har fått mig att fundera, är ett antal händelser i närtid där jag funderar på att om vi gör de eller de prioriteringarna, leder de oss närmare vårt framtida mål eller är det bara kortsiktiga prioriteringar? Jag tycker citatet på bilden ovan är ganska talande och det som jag alltid försöker leva efter, men ibland hamnar jag i lägen då jag faktiskt inte ens orkar ta striden i frågan, utan bara agerar (såväl strid mot mitt eget sunda förnuft som mot andras prioriteringar).

Jag tycker det är värt att fundera på vid varje prioritering som man gör, leder det oss närmare var vi vill vara imorgon, eller gör vi det av ren princip, för att vi alltid har gjort så eller är vi rädda för konsekvensen?

Finns det då något rätt eller fel? Nej det finns det inte, men däremot finns det en universell lag som är ganska enkel och det är handlingar skapar konsekvenser och konsekvenser måste man vara beredd att leva med. Däremot ska man också tänka på att man måste prioritera bland konsekvenser och egentligen är det där man ska försöka prioritera. Men hur menar jag då? Jo jag menar som i Schack, man måste tänka 1-2-3 steg framåt. Om jag prioriterar att göra A så leder det till B som konsekvens. Om B inträffar vad innebär det för var vi vill vara imorgon? Men om jag gör C så leder det till D, vad innebär det för var vi vill vara imorgon. Det som ska göras i nästa steg är då att prioritera mellan B och D (inte A och C) och i de flesta fall blir prioriteringen enklare då, men däremot kräver den mer tankeverksamhet vilket i min värld är ganska sunt. Det är ju faktiskt inte tid att tänka som man har fullt av i en stressig vardag, för den finns var som helst, däremot är det tid att handla som är den tunga delen……

Så min uppmaning till alla är att tänk mer på konsekvens av konsekvensen när ni prioriterar och mindre på vad är resultatet av den enkla åtgärden (visst låter det lite flummigt? )

Nu ska jag däremot ge mig iväg mot sängen, kanske kan få min rygg att må bättre av att vila  lite mer…….

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s