Köpenhamn och magsjuka

Det var ett tag sen jag bloggade senaste och anledningen är att jag har varit på resande fot i Köpenhamn med min fru och goda vänner, och tanken var att jag skulle blogga om den resan när jag kom hem i lördags, men då drabbades jag av magsjuka som höll i sig till idag…. så nu kommer en sammanfattning av köpenhamnsbesöket.

soldaterFinns det något mer som symboliserar köpenhamn än högvakten i sina ”löjliga” hattar marschera igenom stan varje dag.

Vi bodde på Hotel Opera i Nyhavn, ett mysigt 3 stjärnigt hotel, med kanske lite för små rum 🙂

Precis nere vid hamnen i Nyhavn hade de en sandskulpturutställning som kommer vara hela sommaren, tyvärr kostade det 50,- att komma in och titta så vi tittade genom gräsmuren

sandslottMen då vi även tog en hamnrundfart på en turistbåt så fick vi se det på avstånd från vattnet också. Hamnrundturen var riktigt mysig och bland annat såg vi operahuset.

operaPasserade också Danbebrogen som är danska kungahusets officiella skepp, riktigt ståtligt och fint

skeppDet blev självklart en hel del vandrande på Ströget och sidogatorna, och då det var fint väder hela fredagen så var det då vi körde både rundturen och mycket annat….

strogetPå fredagar är där också många små loppisar i Köpenhamn på olika torg, så det blev en del att titta där, men det är i praktiken omöjligt att göra fynd så länge man håller sig inne i centrala köpenhamn då majoriteten av de som säljer är antikhandlare eller samlare och de vet allt om sakernas rätta värde.

loppisJag och min kära hustru passade också på att betala 25,- för att få gå upp i det Rundetårn. Det byggdes på 1600 talet och är egentligen ett observatorium. Utsikten där uppe är helt fantastiskt och man kan se över Köpenhamns takåsar hela vägen till Sverige

utsiktLördagen var det riktigt dåligt väder och efter att ha gått flera mil per dag både torsdag och fredag valde vi att åka till Fisketorvet köpcenter, ett mysigt köpcenter i 3 våningar, där jag faktiskt fyndade 2 Nudie jeans i precis min storlek 🙂 En kul sak med just Fisketorvet är att de har satsat på många sittplatser med designade möbler när man är trött och vill vila….

stolStolen känner ni helt klart till, det är inte på alla köpcenter som man hittar Arne Jacobsen stolar, men ska det vara någonstans ska det ju vara i Danmark.

Nu är det dags att gå och lägga mig eftersom imorgon bär det av till High Chaparall för 2 dagars lek 🙂

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s