Min födelsedag

Igår var det min födelsedag och jag väcktes på morgonen av min underbara fru som gav mig lite paket och sen begav vi oss iväg till glasriket (jag fick välja mellan 3 olika destinationer, eller snarare 2, för hon glömde en 🙂 )

Vårt första stopp blev Målerås och Mats Jonasson som jag tycker gör fantastiska saker. Däremot måste jag säga att jag för första gången blev besviken på hans glasfigurer, anledningen är att de mer eller mindre verkar ha slutat slipas in mönstret utan stora delar av det trycks vilket gör att en stor del av känslan saknas i de nya. Däremot är han utställning alltid lika rolig och inspirerande.

jonasson

Något av det absolut bästa som Mats Jonasson gör, är hans politiska figurer och konstverk. De får verkligen in en känsla i motivet och glaset.
uggla

De är ugglorna är nya för året, och igelkottarna också. De är riktigt riktigt söta.. kanske skulle köpa några någon gång 🙂

skålSkålen ovan är ny för 2013 och finns på utställningen. Den känns som om det är en vattendroppe som träffar något och ljuset sen speglar sig i det i slow motion, en helt fantastisk skapelse

Efter att vi varit på Målerås, bar det vidare till Kosta, där vi dök in i Kosta museum, ligger precis vid parkeringen men av något skäl har vi aldrig varit där. Inträdet är gratis men man kan alltid skänka lite om man vill och det är en fantastisk utställning som de har i hembygdsföreningen

skradderi

Undrar lite vad det är för skillnad mellan en första klassens och andra klassens skrädderi 🙂
kostapersonal

Denna gamla affisch visar verkligen den stolthet som fanns på Kosta bruk, men texten ”ingen i världen gör finare kristall än vi” det visar också hur framstående i världen Kosta har varit.

ekeberga

På museet var också ett antal mindre glasutställningar från olika små glasbruk. Vasen ovan påminner dessutom om en som jag har haft från Kosta, vilket visar hur mycket de påverkade varandra.

Lunchen intog vi som sig bör på Kosta Glasbar med en riktigt god burgare och en välförtjänt öl. Om ni inte har varit där innan, så är det värt ett besök, hela inredningen är gjord i glas, till och med barstolarna är gjorda i glas.

kosta-glasbar

Innan vi åkte hem så han vi med att köpa lite kläder också och besöka Kosta Art Gallery som hade en utställning med Kjell Engman och Bertil Vallien.
engmanFiguren ovan är av Kjell Engman.

När vi kom hem, blev det lite vila innan vi tog det lugnt i soffan med en ostbricka som var riktigt riktigt god.

ostbrickaKvällen avslutade sen med en GT framför TVn i mina nya glas som jag fick i present, nämligen Highballglasen i Street serien. Riktigt fina glas med stor tyngd i sig

GTImorgon blir det en runda till Danmark, bland annat för möte med lite kollegor men också ett besök hos Google, så det blir att lägga sig tidigt idag.

 

 

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s