Släktträff i Småland

Igår var det som sagt släktträff på en gård som är i släktens ägor. Den ligger mitt i småländska skogarna i närheten av Ryd och har en historia som går tillbaka ända till 1200 talet.

hus

De som har gården idag, Uno och Karin har gjort ett gediget arbete i att dokumentera ner hela historien runt gården och ägorna och hade nu när vi kommit dit fått ner det i tryck i en bok som vi kunde köpa av dem, självklart ska ett sådant arbete premieras och vi köpte med oss ett exemplar, där jag faktiskt har läst halva redan och det är mycket intressant.

Vi gick en tur och tittade på en ruin av ett gammalt torp som också finns på ägorna, med oss hela tiden följde grannens söta lilla katt, som dessutom här på bilden poserar på ruinen

kattNär vi sent om sänder kom hem igår kväll var man riktigt trött, men det blev ändå att titta på en film för mig som varade ända till 00.30, sen däremot dök jag i sängen och sov så gott.

Förresten, hittade denna bilden i kameran från Öland i fredags

karlxmurMuren är ett imponerande bygge som är 4,7 km lång och går tvärs över hela Öland (nere vid allvaret) och namnet på den är Karl X Gustavs mur. Den byggdes tvärs över området för att stänga inne kungens dovhjortar. Det var bönderna som byggde den som ett dagsverke under dagsverkesskyldigheten. Det mesta imponerande med den måste dessutom vara att den är 2 meter hög, vilket arbete det måste ha varit att bygga den.

Imorgon blir det dags att arbeta med överlämning till min efterträdare på Atea, vi ska sitta hela dagen offsite och gå igenom allt jag brukar göra och lämna över det. Blir nog lite vemodigt samtidigt är det ju ett steg i utvecklingen för mig.

 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s