Strejken påverkar våra leveranser

Japp, då hände det… Idag kl 12.00 går stora delar av transportsektorn ut i strejk och imorgon kontrar arbetsgivaren med lockout. Det var ett tag sen vi hade denna typ av strejk i Sverige och jag tror tyvärr det finns en risk att den faktiskt kommer bli långvarig. och med tanke på att det är få företag som har lager idag utan de flesta jobbar med ”just in time” kan det också bli tomt i butikerna.

Hur påverkar detta oss då, jo vi kommer inte kunna skicka varor till våra standardfraktpriser eftersom de bygger på vårt avtal med Schenker. Det gör att vi måste också avvakta strejken och se vad som händer. Alla kunder som lägger ordrar kommer få information om de önskar snabbare leverans och vi kommer då skicka med posten, men det blir till en i vissa fall betydligt dyrare avgift. Är det över 2 kg blir kostnaden med posten mer än det dubbla jämfört med Schenker.

Måste också förresten visa vad som mötte mig när jag vaknade upp imorse, skönt att bli utstuderad av en staty som ser ut att stå på ett tak 🙂

Photo-2013-04-24-07-26-00Nu blir det någon timmes mailarbete och lite annat smått och gott innan jag ska bege mig iväg till en dags ledningsgruppsmöte.

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s