Nordiska möten

Idag har det varit en heldag i Danmark tillsammans med nordiska kollegor. Det har varit en fantastisk intressant dag med mycket brainstorming och tankar om hur framtiden ska se ut, där är något spännande med att spekulera om hur världen ser ut 2016 och försöka bygga visioner runt det. En annan sak som är förvånande är hur lätt både norska och danska börjar bli för mig att förstå, danskan har jag aldrig haft några problem, det är jag ju mer eller mindre uppväxt med tack vare dansk tv, däremot har jag haft väldigt svårt för norskan, men senaste halvåret har det börjat släppa och i min hjärna idag börjar danska och norska flyta ihop lite (jag vet skrämmande). Något annat skrämmande är att jag har en tendens när jag pratar med både norrmän och danskar att slänga in danska ord istället för svenska och i synnerhet på sådana ord som jag vet att danska har svårt att förstå, ex fru, utrustning, uppdrag etc……

Ikväll har vi dessutom varit på ett lokalt bryggeri i Danmark som jag verkligen inte visste om fanns vilket förvånar mig. Dessutom hade de helt fantastisk mat.

De hade också en ölprovarbricka som jag bara var tvungen att testa

bricka IMG_3547

 

Det var lite intressanta experiment runt ölen dessutom. Den vänstra är en öl där de har tillsatt bokkvistar under jäsningen. Låter som ett intressant experiment, tyvärr måste jag säga att ölen var väldigt platt och det tyvärr inte tillförde så mycket enligt min smak.

Intressantare var dock nummer 2 som var tillsatt brännässlor under jäsning, vilket gav en väldigt söt smak och ändå ett lätt öl. Verkligen en överraskning. Den sista ölen var även den en överraskning, det var dock inte vad som stod i beskrivningen utan det var en Bock på 7,5% som var riktigt riktigt god med god sötma och var en perfekt öl till desserten.

Jo förresten, bryggeriet heter Skovlyst Bryghus och ligger mitt ute i skogen. http://www.bryggeriskovlyst.dk/

Om ni har vägarna förbi kan jag verkligen rekommendera ett besök då deras mat är riktigt bra och ölen helt ok. En liten bonus är deras bordsvatten där de har blandat upp det med björksav som de tappar direkt från björkarna utifrån och att allt är lokalproducerat. All öl bryggs på plats som du får i restaurangen, dock fick jag reda på att de öl på flaska som finns i välsorterade butiker i danmark inte är bryggt i Danmark utan i polen, där det finns mildare regler runt tappningen (vet inte om det är bra eller dåligt). Men ett besök i restaurangen är verkligen en bra upplevelse.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s