Tv av Stig Lindberg

Igår var det dags för auktionsvisning igen på Helsingborgs Auktionsverk. Denna gången var det en ganska normal auktion med inte så många saker som stack ut, dock var där lite.

klockaDenna klocka som har ett gigantiskt fodral och sen en keramikklocka i toppen stack verkligen ut, den är på något vis så opassande, dålig symmetri och verkligen inget som tilltalar en, ändå är den ganska intressant och man kan inte låta bli att titta på den.

lampaDär var många lampor, denna var en av de finare, kunde inte riktigt placera den och där var ingen märkning på den, men det känns att med den inredningstrend som är på ingående nu så skulle den passa bra in. Något som inte skulle passa så bra in i den nya inredningstrenden som just nu är där mycket går åt Art Deco och samtidigt 80/90 talet är denna Tvn.

luxortv

 

TVn är kanske inte så ovanlig, men för de som är intresserade av gamla tv apparater så är den verkligen intressant, men även för keramikälskare…. varför det undrar ni då? Jo för TVn är tillverad av Svenska Luxor och är av en modell som heter Mirror och är dessutom formgiven av Stig Lindberg. Japp, det är ju inte bara Berså och andra serviser han ligger bakom utan även en tv och dessutom en ganska kul form på den också.

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s