Tillbaka igen

Har nog inte varit iväg från bloggen så här länge på väldigt länge och anledningen är att jag i onsdags i Umeå började känna av en ny förkylning som verkligen tog mig på sängen och jag har verkligen inte orkat göra mer än just det absolut nödvändiga sen har jag sovit resten av tiden. Inatt fick jag däremot extra mycket sömn, sov nästan 10 timmar vilket är ovanligt för mig och nu känner jag mig mycket mycket piggare och har faktiskt suttit och betat av mail, beställningar och gjort bokningar senaste timmarna, allt sång som jag inte har orkat med i veckan.

Såg idag på antikjakten på Tv8 tror jag det var, och de nämnde där att marknaden för 1900 tals porslin har gått helt ur och priserna är rekordlåga, och det kan jag verkligen hålla med om. Det jag funderar på är om porslin och keramik någonsin kommer att bli populärt igen? Förr var det ju vanligt att man lät designers designa produktförpackningar på ett annat vis än vad man gör idag. Mest känd sådan är nog denna apoteksburken

skål

Den är designad av Stig Lindberg för Gustavsberg på uppdrag av apoteket och var man än kommer i ett äldre hem kan man hitta en sådan här burk.

baksida

Det är intressant hur man på den tiden gjorde saker som var tänkta att användas även när innehållet var tomt, det gör man knappast idag. Vem minns inte senapsglasen som efter att senapen var slut blev dricksglas, själv minns jag ett med tomtar på 🙂

Nu ska jag titta på en dokumentär på National Geographics om den misslyckade bestigningen av K2 som skedde 2008 där 7 personer dog, råkar dessutom vara samma bestigning som boken jag precis läst handlade om… spännande och läskigt.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s