Bokläsandets ädla konst

Idag har varit precis en sådan dag som igår, börjar faktiskt bli ganska skönt att inte göra något, få all mat serverad och inte ens behöva leta efter en restaurang att äta på. Börjar dessutom få häng på vilken mat som är av bra kvalitet i buffen och vilken som är av sämre kvalitet. Min favorit är utan tvekan Kanarieöarnas potatis som är riktigt fasta och har mycket smak. Kombinera detta med deras stekta fisk som bara kryddas med salt och lokalt odlade tomater så är där en riktigt god maträtt.

Något annat som slår mig är hur mycket böcker där läses på ett sådant här ställe. Tror här måste läsas i alla fall lika mycket böcker om dagen som i en mindre ort, eftersom de flesta inte gör annat än läser böcker. Själv har jag med mig 3 st

Det som börjar bli ett orosmoment är att jag faktiskt inte kommer ha någon bok att läsa när jag flyger hem, då jag redan har läst färdigt Dan Olofssons biografi och halva Percy Barneviks. Båda 2 är riktigt bra, men däremot ur olika synpunkter, kommer utan tvekan komma tillbaka till det i ett senare inlägg.

Dan Olofssons bok var riktigt intressant, i synnerhet hans engagemang i afrika och i kampen mot HIV och Aids. Visste ni att i vissa fattiga byar så är varannan 25 årig kvinna smittad av HIV och så mycket som 30-40% av den totala befolkningen. Detta är en epidemi av sällan dess like, och tyvärr nämns det för lite i media. Det är också intressant att läsa om hur han anser att det är företags skyldighet att hjälpa till i samhället och att det i sig genererar vinster…. verkligen en intressant tanke som har fått igång min hjärna ordentligt.

Få igång hjärnan är förresten en av de sakerna som sker mest när jag är ledig i en vecka och bara med böcker och träning omkring mig… känns riktigt skönt och slutar ofta med att jag kommer hem full med tankar och ideer som jag måste prova…. en sådan här resa borde egentligen vara avdragsgill som tänkarresa….. hur får jag det godkänt av skatteverket tro 🙂

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s