Kalle på Spången

Orkade inte lägga ut något från vår bröllopsdagsmiddag på Spången igår, så det kommer nu istället…. visar sig dessutom att jag tidigare i veckan skrev fel på antalet år vi hade varit gifta, vilket min kära fru glatt påpekade för mig i ett sms… vi har ju inte varit gifta i 2 år utan faktiskt hela 3 år 🙂 (men det känns som om det var igår vi gifte oss 🙂 )

Igår var vi som sagt på Spångens Gästgivaregård och åt deras smörgåsbord.

Spångens Gästgivaregård är ju mest känd för att det var där som Kalle på Spången spelades in på 30 talet, med Edvard Persson i huvudrollen

De har ett rum som kallas Edvard rummet som är kvar i samma stil som när filmen spelades in där, där har de också en hel del minnessaker kvar i ett skåp

Det är ganska kul att se att de verkligen inte vill förändra så mycket från gamla tider och det är också det som gör att detta är ett av mina absoluta favoritställen att åka och äta på. Vad sägs om dessa fantastiska fönster, synd bara att jag aldrig har fått smaka deras Gåsamiddag

Hela inredningen går i mycket gammal, med mycket koppar och mässing

Tyvärr var de flesta bilder som jag tog från telefonen på inredningen riktigt dåliga, så detta är den bästa bilden.

Det som är extra kul med detta stället är att de har inte bytt ut de gamla serviserna utan det mesta i tallriksvägar kommer från Bing & Gröndal och de som känner till deras Blå Måsen känner ju också direkt igen dekoren. På den gamla goda tiden var det ju inte ovanligt att restauranger beställde sitt eget porslin med logotyp på, något som bland annat Karlskrona Porslinsfabrik har gjort mycket genom tiderna.

Kan nämna att den skånska äppelkakan på tallriken var riktigt riktigt god. Tror faktiskt att skånsk äppelkaka är min favoritdessert.

Som underlägg för tallrikarna på varje plats fanns dessa tennfat som även de hade texten Spången ingraverat

Måste också visa den oxe med styckningsdetaljer från tyska Goebels som stod uppställd mitt i smörgåsbordet.

Detta är verkligen något som jag skulle vilja ha i vårt eget kök, men att hitta en sådan är väll bara att drömma 😉

Hur som helst så var eftermiddagen helt fantastisk och när vi kom hem var vi så mätta och bara slocknade på soffan mätta och nöjda…….

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s