Ystad Metall

Insåg precis att jag glömde att blogga igår, och dessutom insåg jag en sak till, att det på mina gamla blogginlägg som migrerades från den gamla servern när jag flyttade till WordPress saknas bilder, tyvärr går detta inte att åtgärda eftersom de bilderna låg på den gamla servern som stängdes ner förra helgen, observera dock att det inte rör några inlägg under 2012, utan endast äldre inlägg som gjordes på gamla bloggen.

Tänkte passa på att skriva lite om Ystad Metall (tror dock jag har skrivit lite om dem tidigare)

Denna ljusstaken som faktiskt är ganska ful, kommer från Ystad Metall och kommer snart komma upp i shoppen, tyvärr såg jag att där är en liten spricka i manschetten

Ystad Metall eller som det egentligen hette som företag AB Ystads Metallindustri startades 1919 och hade sin storhetstid ända fram till på 60 talet. En av de mest kända sakerna som Ystad Metall har i sin historia måste vara Liljan ljusstaken. Många av formgivarna var från Ystad Trakten men där förekom också andra formgivare, t e x Wiwen Nilsson. Dessa är en del av de formgivare som står upptagna som att ha formgivit för Ystad Metall Gunnar Ander, Walter Andersson, Oscar Antonsson, Hans Bergström, Stig Blomberg, Carl-Einar Borgström, Ulla Fogelklou-Skogh, Hugo Gehlin, Anna Thulin och Ivar Ålenius-Björk.

Nu måste jag iväg och hämta lite kartonger sen blir det eftermiddagsbrunch på Spångens Gästgivaregård… kan nog bli lite bloggbilder därifrån ikväll….

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ystad Metall

  1. Pingback: På önskelistan: Vattenkannor från Ystad Metall | Min heliga graal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s