Beer Makers Dinner med Mikkeller

Idag har jag inte gjort speciellt mycket. Det blev riktigt sent igår med många öl av de alla fantastiska sorter som man kan hitta eftersom jag var på Beer Makers Dinner som Fredrik som driver bloggen Malt, Humle, Jäst och Vatten anordnade tillsammans med bryggmästaren på Mikkeller i Danmark.

Menyn var en 10 rätters avsmakningsmeny som Gastro i Helsingborg har, med lite justeringar för att passa de olika ölsorterna som var utvalda. Första rätten var en Hjortrektangel som smakade helt fantastiskt….

En riktigt intressant rätt var Krabban som serverades med gurk oc dillsnö och med en råräka ovanpå. Detta var verkligen en fräsch rätt.

 

 

När vi ändå är inne på havets läkerheter måste jag bara lyfta fram denna fantastiska skapelse. Ett vackrare upplägg får man faktiskt leta efter och bara tanken att servera det på klinkersplatta. Det provades som sagt många riktigt spännande öler, bland annat denna öl med ett väldigt fantasirikt namn. Den smakade dock väldigt mycket bättre än vad namnet antyder 🙂

En annan riktigt spännande öl var denna som inte ens hade någon etikett. Ölen var ett experiment av mästaren och det fanns bara 50 flaskor kvar av hans bryggning varpå han hade med 8 st till denna kvällen, med historien och den dammiga flaskan så kändes det som att dricka en riktig kärlekshistoria och det var en upplevelse att få smaka en sådan här öl, det kommer aldrig ske igen.

På tal om öl, så fick vi en maträtt som var svamp tortellini med tryffelskum och självklart skulle vi då ha en öl som var smaksatt med tryffel till den rätten. Som kuriosa så är ölen framtagen för att endast serveras på en bar i Chigaco, så har ni vägarna dit prova denna ölen, den är riktigt god och gifte sig verkligen med maträtten.

 

Den klassiska maträtten med sniglar ska ju serveras med vitlökssmör, här är dock en variant på den som vi fick igår, där de har en vitlökscreme i tuben som kom med. Det var en riktigt mild och stark vitlökssmak på samma gång och passade riktigt bra till sniglarna och vitlökschipsen

Självklart var där en del desserter också på meny bland annat denna med blåbärstextur och glas. Till dessa desserter var det Barley Wine vi drack vilket är något av lite av favoriter i ölsorter för mig och det passar riktigt bra till desserter.

Avslutningsvis vill jag visa bilden på de öl som vi provsmakade, tyvärr blev det ganska dålig kvalitet på fotot

Nu blir det att hoppa ner i sängen och försöka få några timmars sömn innan det är dags att slänga sig in i allt imorgon igen

 

 

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s