Entreprenör

Satt och tittade på TV4 nu på morgonen och de hade en diskussion om svårigheten att skaffa jobb trots att man har en bra utbildning. Det intressanta var att vår arbetsmarknadsminister satt och berättade hur viktigt det är att få en bra utbildning för att du ska få jobb…… Ja den sedvanliga som brukar sägas. Med i studion var även en företagare som benämndes som entreprenör och jag måste bara säga att han sa det viktigaste men samtidigt det känsligaste och det var vikten att lära sig att jobba.

Som arbetsgivare träffar jag ofta unga personer som söker jobb hos mig och många gånger har de ett fint cv men när man börjar intervjua dem är alla frågor de har om saker som inte rör jobbet, frågor som när får jag utbildningar, när får jag en chefsposition osv….. Det gemensamma med dessa frågor är att de alltid handlar om när man får något inte bär man jobbar sig till något……… Tänk om jag någon gång skulle få frågan på en intervju vad ska jag göra för att komma dit? Då hade jag blivit glad 🙂
Jag vet inte riktigt hur man ska få ordning på det hela kan faktiskt tänka mig att de nya reglerna CSN har infört kan hjälpa till att lära sig från början.

Nog om det nu, inatt har det varit kallt och luften är riktigt klar, så skönt att gå ut en morgon som den här

20121012-080844.jpg

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s