Leva i nuet….

Idag har jag varit i Stockholm och haft helt underbara och bra möten som driver mycket framåt, samtidigt går man hela tiden och funderar på vad som är nästa steg i utvecklingen.

Har funderat länge på vad som driver människor att göra ett så fantastiskt jobb som människor runt omkring mig gör och varje gång som jag är i de funderingarna slutar jag med att det gäller att ha roligt, och har man roligt så gör man också ett riktigt bra jobb.

Har många gånger diskuterat med människor som mår dåligt varje måndag när man ska gå till jobbet, med tankarna usch vad jobbigt, vad tråkigt detta är, tänk om jag hade flera miljoner kronor, då skulle jag sluta jobba……

När jag har denna diskussionen brukar jag fråga, vad ska du då göra hela dagarna och folk svarar, det som jag tycker är roligt, och vad är då det?

I det läget brukar de jag pratar med svara, det som är deras hobby, läsa böcker, resa osv……. Det intressanta i detta läget är att fråga dem om vad som krävs för att hamna I detta läget och svaret blir: “Vinna på lotto”, helt ok, och spelar du på Lotto då? Då får man ibland svaret: Nej man vinner ju aldrig.

Hur många känner igen sig I det som jag skriver ovan? Själv kan jag säga att om jag skulle vinna på Lotto (vilket är en omöjlighet för jag spelar inte på Lotto) så hade väldigt lite I mitt liv förändrats. Vi satt hemma och diskuterade detta förra helgen och kom fram till att vad vi nog skulle göra är att köpa ett litet hus, ta hand om det och kanske jobba lite mindre, det vi skulle köpa skulle vara någon rolig bil och sälja de vi hade…. Men det är också allt. Jag kan stolt säga att jag lever en stor del av min dröm nu, visst det är mycket resande men jag har en fantastisk fru, enormt kompetenta och duktiga kollegor runt omkring mig och känner att jag utvecklas varje dag…. Finns inga pengar I världe som kan ändra på det…..

Var vill jag då komma med detta resonemanget, jo att det är mycket bättre att låta bli att lägga energi på att må dåligt inför varje måndag för att man inte trivs med att gå till jobbet och lägga den energin på att hitta ett jobb man tycker är roligt, starta en firma, göra en plan för hur man når sin dröm om det är att vinna på Lotto eller det är att ha roligt. Liver är för kort för att må dåligt och livet är för kort för att inte ha kul, så slösa inte bort det på något som inte ger dig något.

Sitter på planet just nu och skriver detta, gillar att flyga för det ger mig möjlighet att tänka och fundera, fast det är trångt och en massa andra personer runt omkring mig.

Måste också visa denna bild som jag tog på en affisch på kommunistmuseet, glöm inte läsa texten på den 🙂

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s