Mars från Upsala-Ekeby

Nu har man kommit hem till Skåne igen och inser att sommaren inte har släppt sitt tag om Skåne, synd bara att jag hade glömt var jag hade ställt min bil på flygplatsen och fick leta i 10 minuter.

Köpte denna skål för ett tag sen på auktion och visste att den var av Mari Simmulson, vad jag däremot inte visste var att den var en del av en serie som heter Mars och det finns fler delar i den. Om det finns någon som är intresserad av den så finns den i shoppen.

Det är ingen hemlighet att jag samlar på Mats Jonasson saker, och det ska vara verk från Målerås tiden. Det är något speciellt med just den glasmassan som ger den en lyster som inte förekommer i hans verk för Royal Krona.

Ovan glasverk är en del av de senare färglagda verken från Mats Jonasson. Själv är jag inte så glad för de målade verken (förutom vissa av blommorna) men denna som visas här är min frus favorit, själv är jag mer fascinerad av de som har hårfin slipning och många slipade detaljer. Dock måste jag säga att den blå färgen är riktigt fin.

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s