Man får vad man mäter

Gick och la mig redan 22.30 igår och har sovit ända till 7 tiden idag, kände verkligen att jag behövde sova ut 🙂 Vaknade sen upp till denna utsikt, sämre utsikt kan man ha

Innan jag gick och la mig igår, låg jag i sängen och läste Dagens Industri (Gårdagens Industri) och läste hur Kina har ökat enormt i sina patentansökningar men tyvärr inte nått sitt mål på 2 miljoner patentansökningar som landets ledning har satt upp, är dock på 1,6 miljonner så tillväxtplanen håller.

Vad som däremot också är fakta är att endast 32 procent klassas som nya uppfinningar vilket inte var vad Kinas ledning önskar…….. När jag läser detta faller mina tankar tillbaka på uttrycket man får vad man mäter (och målsätter).

Det är en ganska stor självklarhet att om man mäter kvantitet får man kvantitet, om man mäter kvalitet får man kvalitet, men det är mycket svårare att mäta kvalitet är det då någon som säger, och det är ju faktiskt sant. I min värld är en målsättning och mätning ett sätt att ha kontroll, men det ska inte förväxlas med att ta kontroll över något.

Min rekommendation är att sätta upp ett mål (kan även vara ett volymmål), men strunta i att mäta hur nå dit (ex gör x antal sådana, besök y antal affärer osv osv) utan delegera ut målet istället för att delegera ut hur nå målet, du måste lita på de som ska hjälpa dig nå målet. Låt sen respektive person/funktion som ska hjälpa dig nå målet själva bryta ner det till vettiga komponenter i form av: ”hur ska vi nå målet?” och kom sen överens vem som är bäst lämpade att göra vad.

Det man ser i Kina är att de satte upp ett mål med X antal patentansökningar, men missade att sätta ett kvalitetsmål. Det finns dock ett par experter som hävdar att detta är normalt för ett utvecklingsland då man inte kan förvänta sig att de ska uppfinna hjulet på nytt, utan istället ska förbättra hjulet, min fråga är då…. varför kan inte de uppfinna hjulet på nytt?………

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s