Edith Risberg på Jie

Idag har jag ägnat åt research och planering inför ett av de större projekten under hösten, känns inte riktigt som jag har kontrollen ännu, men det kommer nog. Dagen avslutade med att vi tog en nätt cykeltur på strax över 2 mil i en fantastisk solig höstkväll. Det är så skönt att det äntligen börjar bli höst och de klara fina mornar och kvällar, känner mig så pigg av den luften.

Jag lade ut en auktion på Tradera igårkväll och fick ganska snart efteråt ett mail från en trevlig person.

Jag hade lagt ut den som figurin från Jie, då jag inte kände till mer om den, men via denna trevliga person fick jag reda på att det var en Gåsapiga, designad 1976 av Edith Risberg. Dessutom visade det sig att den inte är komplett utan 2 små gäss som också ska vara med i paketet, dock är dessa lösa och sitter inte fast i något. Det råkar inte vara som så att någon har en bild på hur den ska se ut komplett?

Jag har letat information om Edith Risberg, men inte ens i boken Svensk Keramik under 1900-talet finns om Edith, utan det enda jag hittar är att hon kom till Jie i början på 1970talet och ligger bakom ca 160 olika designer, varav en hel del är figuriner. Om där är någon som har mer information om Edith så snälla skicka till mig så lägger jag upp det här.

När jag ändå håller på att skriva om Jie så kan jag inte låta bli att visa denna skylt som jag köpte in för ett tag sen tillsammans med andra namnskyltar, om det är någon som samlar på Jie prylar och vill ha en skylt som lite varumärke för sin samling så har vi 2 st i shoppen (säljs 1 och 1)

Nu ska jag slappna av i soffan för imorgon blir det en resa till Örebro för 2 dagar, så vi får se vad vi skriver om då…..

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s