Höganäsbolaget har blivit restaurang

Idag var vi och åt lunch i Höganäs. I det gamla Höganäsbolagets lokaler, ni vet de som tillverkade saltglaserade Höganäskrus har det nu inrättats en saluhall och en restaurang. I saluhallen säljs lokalproducerade livsmedel från Kullahalvön och Bjärehalvön samt Nordvästra Skåne. De har helt fantastiska livsmedel samtidigt som priserna är ganska bra.

På ovanvåning har man skapat en restaurang där maten står för servering på de gamla ugnarna som står kvar och hela stället har en riktigt mysig betonginredning med inslag av det gamla kulturarvet som finns. Jag kan tänka mig att det kommer vara riktigt mysigt när det blir höst att äta en mysig middag där en höstkväll med levande ljus som skapar skuggor i lokalen.

Något som de också har nere i saluhallen är flera inredningsbutiker, både lite mer konstnärsmässiga, men också en butik som har mer fokus på Shabby Chic. Inte riktigt min favoritaffär, men jag måste säga att jag blev förvånad när jag såg denna i massproducerade volymer. Det känns som om detta har gått förbi Shabby Chic, samtidigt som jag kan se en viss charm i elefantresten.

Men priset på 800,- stack kanske ut lite väl mycket.

Man kan lätt säga att saluhallen är värd ett besök, det är mycket mer mysigt och upplevelsefullt än Höganäs Outlet så är ni i Höganäs missa inte saluhallen.

Annars har jag varit ute och cyklat 2,5 mil ikväll, riktigt tuff mountainbike, kändes riktigt bra och gick lättare än vad jag trodde, men nu blir det att slappa på soffan resten av kvällen.

 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s